Ακόμα ένα σκάνδαλο χωρίς… Σκανδαλιάρηδες!!!

«Η γεωπολιτική επέστρεψε και επέστρεψε εκδικητικά μετά από διακοπές που κάναμε από την ιστορία στην αποκαλούμενη μεταψυχροπολεμική περίοδο…». Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακ Μάστερ. Οι πρόσφατες εμπρηστικές δηλώσεις του για το Ιράν, επιβεβαιώνουν για το «μείγμα» της εκδικητικής γεωπολιτικής που θα χρησιμοποιηθεί…

Ήταν σχέδιο σε αναμονή η νατοϊκή εξάπλωση στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που, μετά την πτώση της Σοβιετίας, μπήκε σε εφαρμογή περιλαμβάνοντας διαδοχικά δεκατρία νέα κράτη-μέλη στους κόλπους αυτού του επιθετικού κατ’ ουσίαν Συμφώνου (βλέπε νατοϊκούς βομβαρδισμούς, Σερβία 24 Μάρτη 99!) Αποτέλεσμα της νατοϊκής εξάπλωσης ήταν να αποκόψει ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος για τη Ρωσία, περικυκλώνοντάς την στρατιωτικά!

Οι όποιες φιλορωσικές «τρύπες» υπήρχαν στα νότια Βαλκάνια κλείνουν προοδευτικά, όπως η μέχρι πρότινος επιρροή της Μόσχας επί του Μαυροβουνίου, το οποίο πέρασε στην «προστασία» του ΝΑΤΟ το σωτήριον 2017. Η δεύτερη απειλή πιθανής ρωσικής επιρροής αποσοβήθηκε με την κυβερνητική αλλαγή στην FYROM, η οποία απομάκρυνε τα Σκόπια από την φιλορωσική στάση που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Η ανακίνηση του θέματος για το όνομα της «Μακεδονίας» συνδέεται άμεσα με το δόγμα της «γεωπολιτικής επιστροφής» των ΗΠΑ, και επείγει η ΠΓΔΜ να ενταχτεί άμεσα στο «αμυντικό σύμφωνο»! Οι οδηγίες προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες σε ό,τι αφορά ονομασία και πάσης φύσεως «εθνικιστικές αγκυλώσεις» άμεσα, δόθηκαν με απόλυτη σαφήνεια προς όλους τους ντόπιους παραλήπτες… Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει γίνει οργανικό μέρος των σχεδίων των υπερατλαντικών συμμάχων και όχι μόνο για τα Βαλκάνια, πρωταγωνιστεί επιτυχώς στην Νατοποίηση της Furom, μιας ακόμα γεωγραφικής βαλκανικής «τρύπας».

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι αφελώς πίστεψαν πως με εθνικιστικές εξάρσεις, περικεφαλαίες και ασπίδες, θα πετύχουν έναν πολυσυλλεκτικό οπαδικό αχταρμά παραγνωρίζοντας τις υπερατλαντικές «οδηγίες»! Ίσως να είναι απλά μια χρονική σύμπτωση οι καταλυτικές αλλά φειδωλές ακόμα αποκαλύψεις του FBI μέσα από τη διερεύνηση του διεθνούς σκανδάλου “Novartis”! Αποτέλεσμα όμως αυτών ήταν το σκηνικό ν’ αλλάξει , τα συλλαλητήρια κατέβηκαν από τηλεοθόνες και τα πρωτοσέλιδα γέμισαν…παυσίπονα!

Ανεβάζουν πλέον την «όπερα κάθαρσης» ενός σκανδάλου, που και αυτή τη φορά όπως πάντα, θα αποδειχθεί μάλλον σκάνδαλο χωρίς… σκανδαλιάρηδες! Όχι βεβαίως γιατί δεν υπάρχουν διαχρονικά αρπαχτές τεράστιες και στο φάρμακο με συνήθεις πρωταγωνιστές, που ορισμένοι βγάζουν και δικανικούς δεκάρικους ως ογκόλιθοι ηθικής! Όμως με ένα σκανδαλώδες σύστημα, που διαθέτει ακόμα και συνταγματικό οπλοστάσιο προστασίας Τους και που «εξιλεώνεται» όταν βρεθεί σ’ αδιέξοδο, χώνοντας μόνο τον… Άκη στη στενή, Τιμωρία των όποιων χρυσοδάκτυλων αποκλείεται…

Ασφαλώς και δεν συγχωρούν οι «σερίφηδες» εμπόδια στα σχέδια τους που έχουν μελετηθεί σε κάθε λεπτομέρεια και με καταληκτική ημερομηνία. Μένει να δούμε αν και στη περίπτωση του «Μακεδονικού» θα ισχύσει αυτό μέχρι τέλους… Αναντίρρητα η εφαρμογή τους θέλει «υπαλλήλους» φερέγγυους και κυρίως στην εξωτερική πολιτική των Συριζανέλ βρήκαν, προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό που χρειάζονταν. Διαχρονικό άλλοθι, η «θωράκιση» των συνόρων της χώρας με τις αναγκαίες ισχυρές συμμαχίες. Αμ δε… Αφού το συνεχιζόμενο όργιο των τουρκικών παραβιάσεων σε θαλάσσιο και εναέριο χώρο αντιμετωπίζεται από πλευράς «συμμάχων» με φραστικές… παραινέσεις!

Μένει η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ώστε να δημιουργηθεί , κυρίως ένα πειθαρχημένο και αξιόπιστο – για τους υπερατλαντικούς εντολείς – κομματικό δίπολο με ό,τι σημαίνει αυτό για τους περιττούς… Όσο για την χωρίς εισαγωγικά αριστερά, αυτή εξακολουθεί να ψάχνεται στον προηγούμενο αιώνα ή ακόμα και να πολλαπλασιάζεται διασπώμενη! Άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό θα διατηρηθεί αυτή η εποχή της φοβερής ξηρασίας, που ατυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα στενά όρια της χώρας μας…